7 λάθη που "σκοτώνουν" τη σχέση

Απορείς γιατί και η τελευταία σου σχέση ναυάγησε (όπως και οι δέκα προηγούμενες) σαν τον Τιτανικό, παρόλο που είχε όλα τα φόντα για να προχωρήσει. Μήπως υπέπεσες και συ στα επτά θανάσιμα λάθη που έστειλαν τη σχέση σου μια ώρα αρχύτερα; Μάθε ποιά είναι και φρόντισε να μην τα ξανακάνεις.

1.Έκανες σεξ μαζί του στα πέντε λεπτά γνωριμίας: προφανώς και δεν υπάρχει στο παγκόσμιο δίκαιο κάποιος νόμος που να λέει πως θα τιμωρηθείς άπαξ και κάνεις σεξ μαζί του στο πρώτο ραντεβού. Το πρόβλημα ξεκινά στο εξής: δεν είναι τόσο το ότι θα σε
χαρακτηρίσει ''εύκολη'' αλλά αν κάνετε σεξ πριν του δώσεις την ευκαιρία να σε γνωρίσει, είναι πιθανό να σε κατατάξει στις σχέσεις μιας βραδιάς και μην τον είδατε μετά. Δώστου την ευκαιρία να επενδύσει και να εκτιμήσει και άλλα χαρίσματα που διαθέτεις πέρα από τα σωματικά, ώστε να θέλει να γίνεις το κορίτσι του. Δεν λέμε πως ο κανόνας των τριών ραντεβού είναι σωστός, αλλά και το να κάνεις έρωτα μαζί του εξαρχής και με φόβο μην σε χάσει, είναι ακόμα χειρότερο.

2.Αποκαλύπτεις πολλές λεπτομέρειες για σένα πολύ σύντομα: στην αρχή της γνωριμίας ο ένας μαθαίνει τον άλλο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεκινήσεις να μιλάς και να μην σταματάς, ενημερώνοντας τον για τα δύσκολα παιδικά χρόνια σου στιγμή προς στιγμή. Είναι φυσικό να αισθάνεσαι οικειότητα μαζί του και να θέλεις να δεθείτε ακόμα περισσότερο, αλά μην βιάζεσαι. Δεν θέλεις ούτε να τον τρομάξεις, ούτε να να αισθανθεί αφόρητο το φορτίο της σχέσης μαζί σου.

3.Μην το παρακάνεις με την επικοινωνία: παρόλο που δεν ζούμε στην εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων, οφείλεις να του αφήνεις το περιθώριο να αισθάνεται κυνηγός. Το υπερβολικό ενδιαφέρον με αμέτρητα μηνύματα, e-mail και τηλέφωνα θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα σε σημείο που θα σιχαθεί να σου μιλάει. Βάλε στην άκρη σταθερά και κινητά τηλέφωνα και άφησέ τον να ιδρώσει πάνω από το τηλέφωνο περιμένοντας να τον πάρεις.

4.Ο κατάσκοπος Νέλι, εσύ: μπορεί να μπαίνεις στον πειρασμό να κατασκοπεύσεις το κινητό του την ώρα που κάνει μπάνιο, αλλά δεν υπάρχει χειρότερος και γρηγορότερος τρόπος να κλονίσεις την εμπιστοσύνη του σε σένα από την κατασκοπία.

5.Προσποιείσαι τον οργασμό: νομίζεις πως μερικά ψεύτικα αχ και βαχ στο κρεβάτι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μικρά ψεματάκια που βολεύουν και τους δύο; Κάνεις λάθος. Με τον τρόπο αυτό διαλύεις τη σχέση που με τόσο κόπο έχτισες στους υπόλοιπους τομείς, αφού και εκείνος νομίζει πως κάνει τα πάντα καλά και εσύ ικανοποίηση πραγματική δεν παίρνεις.. Δηλαδή, αν καταλήξεις να τον παντρευτεί, πόσο καιρό θα υπομείνεις μια ζωή χωρίς ουσιαστική ερωτική ζωής;

6.Πιστεύεις πως θα τον αλλάξεις: όσο πιο μεγάλος, τόσο πιο απίθανο να αλλάξει ο καλός σου και να μπει στα καλούπια που του φτιάχνεις. Αν υπάρχουν πάνω από δέκα πράγματα που θα ήθελες να του αλλάξεις, καλύτερα να βρεις κάποιον άλλο παρά να χάσεις το χρόνο σου προσπαθώντας να πετύχεις τα απίθανα.

7.Παραμελείς τον εαυτό σου: και δεν εννοούμε μόνο την εξωτερική σου εμφάνιση αλλά και όλο σου το είναι για να ικανοποιήσεις τις δικές του ανάγκες και μόνο. Μην ξεχνάς πως για να δεχτείς την αγάπη κάποιου άλλου, πρέπει πρώτα να μάθεις να αγαπάς και να εκτιμάς τον εαυτό σου. Άλλωστε, ποιός άντρας θέλει στο πλευρό του μια γυναίκα άβουλη με χαμηλή αυτοπεποίθηση;